Cursussen voor kids

Muziekcursussen voor kinderen

Gedurende het seizoen worden er diverse muziekcursussen voor kids aangeboden binnen Concordia. Tijdens deze cursussen staat het kennismaken met muziek en/of muziekinstrumenten centraal.

Op deze pagina vind je meer informatie over de cursussen voor kinderen die wij aanbieden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met opleiding@concordia-tholen.nl of met de desbetreffende contactpersoon van de cursus.

Muziek op schoot

Bij Concordia kunnen kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met muziek. Vanaf woensdag 25 oktober 2023 start er weer een nieuwe cursus muziek op schoot. Er zijn twee verschillende groepen voor de jonge muzikanten en hun ouders/opa’s en oma’s:
 
  • Dreumesmuziek is bedoeld voor kindjes van 1 jaar oud en start om 9.00 uur.
  • Peutermuziek is voor kinderen van 2 en 3 jaar oud en start om 10.00 uur.
Naast dat het ontzettend leuk is om muziek te maken, kan muziek ook een ondersteuning zijn in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen. Bekend is dat luisteren naar en het maken van muziek het concentratievermogen vergroot, de motoriek stimuleert en helpt bij het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden. Tijdens de groepslessen leren de jonge muzikanten (en hun begeleiders) spelenderwijs nieuwe liedjes, komen de kinderen in aanraking met verschillende instrumenten zoals slagwerkinstrumentjes en blaasinstrumenten en wordt er samen op vrolijke muziek bewogen. De kinderen krijgen de kans om samen in een groep te zingen en muziek te maken.
 
Elke muziekgroep bestaat uit maximaal 10 kinderen en wordt aangeboden in een blok van 5 lessen, een muziekles duurt drie kwartier. De kosten hiervoor zijn 65 euro. De lessen worden gegeven op woensdagmorgen in ‘t MuziekLokaal van Concordia aan de Zoekweg 1 te Tholen door Berdi Geluk.
 
Voor aanmelding en meer informatie kun je een email sturen naar kindermuziek@concordia-tholen.nl.

Blazersklas: Blaas er op los!

Heb je zin om samen met andere kinderen tegelijkertijd muziek te maken? Ja natuurlijk, gaaf joh!

Dus… pak nu je kans en start als groep met de blazersklas: Blaas er op los!

Hoe werkt Blaas er op los!

1. De eerste stap is het kiezen van een muziekinstrument. Tijdens de speciale instrumentenparade kun je alle beschikbare muziekinstrumenten uitproberen en ervaren hoe dat voelt. Andere kinderen die al kunnen spelen zullen je hierbij helpen en hun ervaring met je delen. 

2. Is je keuze gemaakt, dan wordt tijdens de eerste repetitie van Blaas er op los aan alle kinderen hun instrument uitgereikt met daarbij een uitleg van gebruik en onderhoud.

3. Tijdens deze eerste repetitie wordt de lesmethode uitgereikt, uitgelegd én gezamenlijk de eerste noot aangeleerd. De hele groep speelt, tegelijkertijd, deze eerste noot mee met de begeleiding track.

4. Het instrument wordt mee naar huis genomen zodat er thuis geoefend kan worden. De oefeningen van de lesmethode zijn per instrument ingespeeld en kun je via een link als voorbeeld gebruiken. Ook krijg je een link van de begeleiding track zodat je thuis mee kunt spelen.

5. Na deze lessen wordt project Blaas er op los afgesloten met een mini presentatie.

6. Ben je enthousiast over het bespelen van je instrument, dan maak je een afspraak met de docent over een wekelijkse groeps- of individuele begeleiding. Je krijgt dan meer gespecialiseerde informatie en oefeningen om je instrument goed onder de knie te krijgen. Ben je aan het twijfelen geraakt of het gekozen instrument wel de juiste keuze voor jou is, dan kun je een afspraak maken voor een proefles op een ander instrument. Desgewenst start je op je nieuwe keuze met de volgende groep Blaas er op los.

7. Het samenspelen met de groep wordt weer hervat als je je instrument weer wat beter onder controle hebt.

Dus…  Grijp je kans en start met de blazersklas: Blaas er op los!

Meer informatie en aanmelden via opleiding@concordia-tholen.nl.