Cursussen voor volwassenen

Muziekcursussen voor volwassenen

Gedurende het seizoen worden er diverse muziekcursussen voor volwassenen aangeboden binnen Concordia. Tijdens deze cursussen staat het kennismaken met een muziekinstrument centraal.

Op deze pagina vind je meer informatie over de actuele cursussen voor volwassenen die wij aanbieden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met opleiding@concordia-tholen.nl

Blazersklas: Laatbloeiers

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen maar is het er nooit echt van gekomen Pak dan nu je kans en start met elkaar in de blazersklas: Laatbloeiers. Deelname aan deze blazersklas is zowel overdag als in de avond mogelijk.

Hoe werkt de blazersklas: Laatbloeiers?

1. De eerste stap is het kiezen van een muziekinstrument. Tijdens de speciale instrumentenparade kun je alle beschikbare muziekinstrumenten uitproberen en ervaren hoe dat voelt. Andere volwassenen die op latere leeftijd zijn begonnen zullen je hierbij helpen en hun ervaring met je delen.

2. Is je keuze gemaakt dan wordt tijdens de eerste repetitie van de Laatbloeiers groep aan alle deelnemers hun instrument uitgereikt met daarbij een uitleg van gebruik en onderhoud.

3. Tijdens deze eerste repetitie wordt de lesmethode uitgereikt, uitgelegd én gezamenlijk de eerste noot aangeleerd. De hele groep speelt, tegelijkertijd, deze eerste noot mee met de begeleiding track.

4. Het instrument wordt mee naar huis genomen zodat er thuis geoefend kan worden. De oefeningen van de lesmethode zijn per instrument ingespeeld en kun je via een link als voorbeeld gebruiken. Ook krijg je een link van de begeleiding track zodat je thuis mee kunt spelen.

5. Na deze lessen wordt de blazersklas: Laatbloeiers afgesloten met een mini presentatie.

6. Ben je enthousiast over het bespelen van je instrument, dan maak je een afspraak met de docent over een wekelijkse groeps- of individuele begeleiding. Je krijgt dan meer gespecialiseerde informatie en oefeningen om je instrument goed onder de knie te krijgen.

Ben je aan het twijfelen geraakt of het gekozen instrument wel de juiste keuze voor jou is, dan kun je een afspraak maken voor een proefles op een ander instrument. Desgewenst start je op je nieuwe keuze met de volgende groep Laatbloeiers.

7. Het samenspelen met de groep wordt weer hervat als je je instrument weer wat beter onder controle hebt.

Dus… grijp je kans en start met de blazersklas: Laatbloeiers!

Meer informatie en aanmelden via opleiding@concordia-tholen.nl.